Vídeňský knedlík v ubrousku
40 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 0,38litrMléko polotučné
- 450gramůŽemle tuková
- 75gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
555 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Zatvrdlou žemli nakrájíme na kostky, osmažíme, polijeme osoleným mlékem a necháme asi 15 minut nabobtnat.
- 2Potom žemle poprášíme moukou, přidáme vejce a nasekanou petrželovou nať. Vše spojíme, aby žemle zůstaly celé.
- 3Ze vzniklého těsta utvoříme dvě šišky, zabalíme je do mokrého ubrousku a vaříme asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.