Vídeňský kulatý knedlík
45 min.
Ingredience
- 5kusůRohlíky bílé
- 3lžícePetržel - nať
- 2kusyŠalotka
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř bílý
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 110gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Polotvrdé rohlíky nakrájíme na kostičky a v teflonové pánvi nasucho osmažíme dozlatova, poté je dáme do mísy. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Očištěné šalotky nakrájíme na kostičky a v pánvi na másle ji osmažíme dorůžova, přidáme petrželku, promícháme a i s omastkem dáme do mísy k rohlíkům.
- 2V misce vyšleháme mléko s vejci, solí a čerstvě pomletým bílým pepřem. Přidáme hladkou mouku, vše důkladně promícháme, mísu zakryjeme čistou utěrkou a těsto necháme 50 minut odpočinout.
- 3V hrnci se síťkou přivedeme k varu 1 litr vody. Z těsta mokrýma rukama vytvoříme kulaté knedlíky o průměru přibližně 7-8 cm. Vkládáme je do vroucí vody a pomalu vaříme 12-15 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.