Vídeňský kulatý knedlík

45 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polotvrdé rohlíky nakrájíme na kostičky a v teflonové pánvi nasucho osmažíme dozlatova, poté je dáme do mísy. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Očištěné šalotky nakrájíme na kostičky a v pánvi na másle ji osmažíme dorůžova, přidáme petrželku, promícháme a i s omastkem dáme do mísy k rohlíkům.
  • 2
    V misce vyšleháme mléko s vejci, solí a čerstvě pomletým bílým pepřem. Přidáme hladkou mouku, vše důkladně promícháme, mísu zakryjeme čistou utěrkou a těsto necháme 50 minut odpočinout.
  • 3
    V hrnci se síťkou přivedeme k varu 1 litr vody. Z těsta mokrýma rukama vytvoříme kulaté knedlíky o průměru přibližně 7-8 cm. Vkládáme je do vroucí vody a pomalu vaříme 12-15 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme na talíře a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.