Vídeňský řízek Ambiente
38 min.
Ingredience
- 1800gramůTelecí kýta
- 10kusůVejce slepičí
- 600gramůStrouhanka
- 300gramůMouka polohrubá
- 3lžíceSůl
- 10lžicBrusinky
- 1kusCitrony
- 500gramůSádlo škvařené
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1162 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
80 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu dobře očistíme a nakrájíme z ní přes vlákno plátky silné 1 cm, lehce je naklepeme a osolíme. Vejce rozklepneme a rozšleháme. Z tvrdého bílého pečiva si připravíme čerstvou strouhanku.
- 2Plátky masa obalíme v trojobalu, tedy nejprve v polohrubé mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Přebytečnou strouhanku z řízků oklepneme.
- 3Na pánvi rozpustíme dobré škvařené sádlo a v něm řízky z každé strany 3-4 minuty velmi pomalu pečeme. Vždy, když řízek otáčíme, přidáme na pánev kousek másla. Budeme-li udržovat správnou teplotu smažení, máslo se nebude přepalovat.
- 4Hotové řízky rozdělíme na talíře a servírujeme s citronem a zavařenými brusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.