Vídeňský tvarohový koláč
60 min.
Ingredience
- 90gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 300gramůTvaroh tučný
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůMandle
- 2lžíceKrupička dětská
- 10gramůCitronová kůra
- 40mililitrůŠťáva citrónová
- 60gramůRozinky bílé
- 20gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Máslo s cukrem a tvarohem vyšleháme do pěny. Vložíme žloutky, přidáme mandle, krupičku, citronovou kůru a šťávu. Necháme 10 minut stát a pak zamícháme rozinky.
- 2Vyšleháme z bílků tuhý sníh a zamícháme jej opatrně do tvarohového krému. Nalijeme do vymazané formy a uhladíme povrch. Pečeme 30-35 minut v troubě vyhřáté na 190 °C dozlatova, až je koláč pevný na dotek. Vypneme troubu a necháme v ní koláč chladnout asi 1 hodinu. Před podáváním ho vychladíme v chladničce.
- 3Dortovým nožem oddělíme koláč od formy a vyjmeme jej. Přesuneme jej na mísu a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.