Vídeňský tvarohový koláč

60 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo s cukrem a tvarohem vyšleháme do pěny. Vložíme žloutky, přidáme mandle, krupičku, citronovou kůru a šťávu. Necháme 10 minut stát a pak zamícháme rozinky.
  • 2
    Vyšleháme z bílků tuhý sníh a zamícháme jej opatrně do tvarohového krému. Nalijeme do vymazané formy a uhladíme povrch. Pečeme 30-35 minut v troubě vyhřáté na 190 °C dozlatova, až je koláč pevný na dotek. Vypneme troubu a necháme v ní koláč chladnout asi 1 hodinu. Před podáváním ho vychladíme v chladničce.
  • 3
    Dortovým nožem oddělíme koláč od formy a vyjmeme jej. Přesuneme jej na mísu a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.