Vietnamské nudle
25 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 500gramůVepřové maso libové
- 50gramůCibule
- 400gramůNudle čínské vaječné
- 400gramůFazolové klíčky
- 3lžíceOmáčka rybí
- 120mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaCukr krupice
- 3gramyPepř černý mletý
- 90gramůCibulka jarní
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 2kusyLimetka
- 1kusChilli paprička
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
28 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do rozehřáté pánve wok nalijeme olej, přidáme česnek a smažíme, dokud nezačne vonět. Poté po částech přidáváme maso, lehce je opečeme a vyjmeme z pánve.
- 2Přidáme olej a orestujeme cibuli, nudle a fazolové klíčky. Když je vše horké, vrátíme do pánve maso, přilijeme rybí omáčku a kuřecí vývar, podle chuti přidáme cukr a pepř.
- 3Dobře prohřejeme a pro chuť přidáme jarní cibulku a koriandr. Podáváme ozdobené chilli papričkou a limetkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.