Vietnamské závitky
45 min.
Ingredience
- 16kusůRýžový papír
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusCibulka jarní
- 0,5hrstMáta
- 0,5hrstKoriandr čerstvý
- 1kusOkurka salátová
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůKuřecí maso vařené
- 100gramůGarnát obecný
- 2lžičkyOlej sezamový
- 1kusChilli paprička
- 1kusZázvor celý
- 2lžíceOřechy burské pražené
- 5lžicOmáčka rybí
- 2lžíceOcet rýžový
- 1lžičkaCukr palmový
- 1stroužekČesnek
- 25gramůNudle rýžové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýžové papíry dáme vždy 2 k sobě a ponoříme do vlažné vody, aby zvláčněly. Po vyjmutí rozložíme zdvojené vedle sebe na pracovní plochu a zakryjeme vlhkou utěrkou.
- 2Na náplň nejprve zalijeme rýžové nudle vroucí vodou a krátce necháme nabobtnat. Salát propláchneme a osušíme. Cibulku nakrájíme na tenké proužky. Čtvrtinu okurky odkrojíme, oloupeme, odstraníme semínka a spolu s očištěnou mrkví nakrájíme na tenké nudličky. Zbytek okurky nasekáme na kolečka.
- 3Nudle slijeme, necháme okapat a nůžkami nastříháme. Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s nudlemi, uvařenými a vyloupanými garnáty, zeleninovými nudličkami, cibulí a sezamovým olejem.
- 4Na každý rýžový papír položíme list salátu, do středu lžíci náplně a několik lístků bylinek. Obě strany přeložíme do středu, stiskneme a srolujeme. Závitky obložíme zbytkem salátu, okurkovými kolečky a bylinkami.
- 5Na dip očistíme chilli papričku, odstraníme semínka, oloupeme česnek a zázvor. Společně s praženými burskými oříšky vše najemno nasekáme. Smícháme rybí omáčku, ocet a cukr, přidáme nasekané přísady, důkladně promícháme a podáváme k závitkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.