Vietnamské závitky

45 min.
Vietnam

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýžové papíry dáme vždy 2 k sobě a ponoříme do vlažné vody, aby zvláčněly. Po vyjmutí rozložíme zdvojené vedle sebe na pracovní plochu a zakryjeme vlhkou utěrkou.
  • 2
    Na náplň nejprve zalijeme rýžové nudle vroucí vodou a krátce necháme nabobtnat. Salát propláchneme a osušíme. Cibulku nakrájíme na tenké proužky. Čtvrtinu okurky odkrojíme, oloupeme, odstraníme semínka a spolu s očištěnou mrkví nakrájíme na tenké nudličky. Zbytek okurky nasekáme na kolečka.
  • 3
    Nudle slijeme, necháme okapat a nůžkami nastříháme. Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s nudlemi, uvařenými a vyloupanými garnáty, zeleninovými nudličkami, cibulí a sezamovým olejem.
  • 4
    Na každý rýžový papír položíme list salátu, do středu lžíci náplně a několik lístků bylinek. Obě strany přeložíme do středu, stiskneme a srolujeme. Závitky obložíme zbytkem salátu, okurkovými kolečky a bylinkami.
  • 5
    Na dip očistíme chilli papričku, odstraníme semínka, oloupeme česnek a zázvor. Společně s praženými burskými oříšky vše najemno nasekáme. Smícháme rybí omáčku, ocet a cukr, přidáme nasekané přísady, důkladně promícháme a podáváme k závitkům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.