Vinaigrette s estragonem podle Ramsaye

10 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Tuky
75 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
163 mg
Cukr
10 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme vodu a dále již nešleháme. Přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, vložíme velkou snítku čerstvého estragonu, osolíme mořskou solí, čerstvě umletým pepřem opepříme a necháme přes noc ustát. Před použitím zálivku dobře protřepeme a na pokrm nanášíme opatrně lžící, aby se na povrchu vytvářely jemné perličky vody.
  • 2
    Vzduchotěsně uzavřená zálivka vydrží ve spíži téměř po neomezenou dobu.
  • 3
    Tato zálivka je vhodným doplňkem vařené nebo pošírované zeleniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.