Vinaigrette s estragonem podle Ramsaye
10 min.
Ingredience
- 300mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůOcet vinný
- 50mililitrůVoda pitná
- 1kusEstragon
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Tuky
75 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
163 mg
Cukr
10 mg
Postup přípravy
- 1Ušleháme olej s bílým vinným octem, přidáme vodu a dále již nešleháme. Přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, vložíme velkou snítku čerstvého estragonu, osolíme mořskou solí, čerstvě umletým pepřem opepříme a necháme přes noc ustát. Před použitím zálivku dobře protřepeme a na pokrm nanášíme opatrně lžící, aby se na povrchu vytvářely jemné perličky vody.
- 2Vzduchotěsně uzavřená zálivka vydrží ve spíži téměř po neomezenou dobu.
- 3Tato zálivka je vhodným doplňkem vařené nebo pošírované zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.