Vinné listy plněné rýží

105 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
32 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
33 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na 3 lžících oleje. Přidáme rýži, zalijeme 250 ml osolené vody a dusíme asi 20 minut. Vmícháme pistácie, rozinky a sýr.
  • 2
    Vinné listy omyjeme a osušíme. 3 listy urovnáme na dno hrnce, zbylé položíme spodní stranou nahoru na pracovní desku. Na každý list dáme lžičku rýžové hmoty. Okraje listů rozklepeme, listy srolujeme a narovnáme těsně vedle sebe do hrnce. Přelijeme citronovou šťávou, zbylým olejem a 200 ml vody. Závitky zatížíme talířem a pod pokličkou zvolna dusíme asi 60 minut.
  • 3
    Plněné vinné listy podáváme teplé i studené, ozdobené dílkem citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.