Vinné listy plněné rýží
105 min.
Ingredience
- 6lžicOlej olivový
- 120gramůRýže loupaná
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 30gramůHrozinky
- 150gramůSýr krémový
- 11kusůVinné listy
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3kusyCibule
- 30gramůPistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
32 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
33 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na 3 lžících oleje. Přidáme rýži, zalijeme 250 ml osolené vody a dusíme asi 20 minut. Vmícháme pistácie, rozinky a sýr.
- 2Vinné listy omyjeme a osušíme. 3 listy urovnáme na dno hrnce, zbylé položíme spodní stranou nahoru na pracovní desku. Na každý list dáme lžičku rýžové hmoty. Okraje listů rozklepeme, listy srolujeme a narovnáme těsně vedle sebe do hrnce. Přelijeme citronovou šťávou, zbylým olejem a 200 ml vody. Závitky zatížíme talířem a pod pokličkou zvolna dusíme asi 60 minut.
- 3Plněné vinné listy podáváme teplé i studené, ozdobené dílkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.