Vinné zelí
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 60gramůTuk
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 1lžíceOcet vinný
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrVíno bílé
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
13 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Rozpůlené zelí nakrájíme na nudličky, krátce povaříme a ocedíme.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na tuku. Přidáme cukr, vinný ocet, okapané zelí, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- 3Nakonec zelí zaprášíme moukou, přilijeme víno a ještě 15 minut dusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.