Višně na octě

31 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Višně omyjeme, vložíme do velké sklenice a zalijeme marinádou.
  • 2
    Nyní vyrobíme marinádu.
  • 3
    Do hrnce nalijeme ocet, přisypeme třtinový cukr a dáme vařit. Povaříme minutu, aby se rozpustil cukr, a necháme vychladnout. Do vychladlého octa přidáme hřebíček, estragon, skořici, mletý muškátový oříšek a aromatický alkohol. Může být rum, ale lepší je sherry.
  • 4
    Touto marinádou zalijeme višně a necháme 2 týdny máčet. Můžeme jíst máčené višně jen tak nebo si jimi ozdobíme různé zmrzlinové poháry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.