Višně na octě
31 min.
Ingredience
- 1kilogramVišně
- 1litrOcet vinný
- 200gramůCukr třtinový
- 4kusyHřebíček
- 5gramůEstragon
- 5gramůSkořice celá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 150mililitrůSherry brandy
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Višně omyjeme, vložíme do velké sklenice a zalijeme marinádou.
- 2Nyní vyrobíme marinádu.
- 3Do hrnce nalijeme ocet, přisypeme třtinový cukr a dáme vařit. Povaříme minutu, aby se rozpustil cukr, a necháme vychladnout. Do vychladlého octa přidáme hřebíček, estragon, skořici, mletý muškátový oříšek a aromatický alkohol. Může být rum, ale lepší je sherry.
- 4Touto marinádou zalijeme višně a necháme 2 týdny máčet. Můžeme jíst máčené višně jen tak nebo si jimi ozdobíme různé zmrzlinové poháry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.