Višně s pohankou a čokoládovým krémem
15 min.
Ingredience
- Krém
- 2lžíceKarob
- 1kusBroskve
- 100gramůDatle
- 1kusVanilkový lusk
- 1lžičkaJavorový sirup
- 50mililitrůVoda pitná
- 1kusBanány
- Pohanková směs
- 60gramůPohanka
- 50mililitrůVoda pitná
- 1lžícesirup agávový
- 2lžíceKonopné semeno Bio
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
4 g
Sacharidy
208 g
Vláknina
33 g
Cukr
121 g
Postup přípravy
- 1Pohanku namočíme přes noc do studené vody v poměru 1:2. Druhý den pohanku v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a necháme ji okapat. Poté ji v misce promícháme se sirupem, konopnými semínky a necháme chvíli odstát. Omyté a osušené višně si odložíme do druhé misky.
- 2Připravíme si čokoládový krém z karobu: omytou broskev oloupeme, přepůlíme a pokrájíme na kousky. Datle bez pecek rozkrájíme a spolu s broskví a pokrájeným banánem dáme do mixéru. Přidáme k nim carobový prášek, vyškrabaná zrníčka z vanilkového lusku, sirup a vodu. Vše rozmixujeme na hladký hustý čokoládový krém.
- 3Do vysokého poháru postupně navrstvíme: 1/3 višní, 1/2 krému, 2/3 pohanky s konopnými semínky, 2/3 višní, 2/2 čokoládového krému, nakonec zbytek višní, které posypeme zbytkem pohanky. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.