Višně s pohankou a čokoládovým krémem

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
4 g
Sacharidy
208 g
Vláknina
33 g
Cukr
121 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku namočíme přes noc do studené vody v poměru 1:2. Druhý den pohanku v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a necháme ji okapat. Poté ji v misce promícháme se sirupem, konopnými semínky a necháme chvíli odstát. Omyté a osušené višně si odložíme do druhé misky.
  • 2
    Připravíme si čokoládový krém z karobu: omytou broskev oloupeme, přepůlíme a pokrájíme na kousky. Datle bez pecek rozkrájíme a spolu s broskví a pokrájeným banánem dáme do mixéru. Přidáme k nim carobový prášek, vyškrabaná zrníčka z vanilkového lusku, sirup a vodu. Vše rozmixujeme na hladký hustý čokoládový krém.
  • 3
    Do vysokého poháru postupně navrstvíme: 1/3 višní, 1/2 krému, 2/3 pohanky s konopnými semínky, 2/3 višní, 2/2 čokoládového krému, nakonec zbytek višní, které posypeme zbytkem pohanky. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.