Višně v hořčici
55 min.
Ingredience
- 2kilogramyVišně
- 600mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
- 0,5lžičkaKoriandr
- 0,5lžičkaSůl
- 200gramůHořčice plnotučná
- 50gramůHořčice Dijonská
- 100gramůKřen
- 0,5lžičkaPomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
- 500gramůCukr moučkový
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Višně dobře opereme, zbavíme stopek, opět opereme a necháme na sítu okapat.
- 2Mezitím uvedeme do varu 600 ml vody s 500 g cukru, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše 3 minuty povaříme.
- 3Poté na cedníku po částech ponořujeme do nálevu višně, necháme je ponořené jen do doby, než začne vřít, následně je okamžitě vyjmeme a necháme okapat. Je důležité, aby se višně dostaly do vařícího nálevu jen po malých dávkách, v žádném případě nesmějí popraskat.
- 4Ovoce necháme úplně vychladnout, poté ho plníme do sklenic. Sladký kořeněný nálev přisolíme a vaříme tak dlouho, až se vyvaří na poloviční objem s medovou konzistencí. Potom do něj vmícháme hořčici se strouhaným křenem a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, zalijeme ovoce ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě.
- 5Takto upravené višně podáváme k různým masům nebo přidáváme do salátů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.