Višně v hořčici

55 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Višně dobře opereme, zbavíme stopek, opět opereme a necháme na sítu okapat.
  • 2
    Mezitím uvedeme do varu 600 ml vody s 500 g cukru, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše 3 minuty povaříme.
  • 3
    Poté na cedníku po částech ponořujeme do nálevu višně, necháme je ponořené jen do doby, než začne vřít, následně je okamžitě vyjmeme a necháme okapat. Je důležité, aby se višně dostaly do vařícího nálevu jen po malých dávkách, v žádném případě nesmějí popraskat.
  • 4
    Ovoce necháme úplně vychladnout, poté ho plníme do sklenic. Sladký kořeněný nálev přisolíme a vaříme tak dlouho, až se vyvaří na poloviční objem s medovou konzistencí. Potom do něj vmícháme hořčici se strouhaným křenem a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, zalijeme ovoce ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě.
  • 5
    Takto upravené višně podáváme k různým masům nebo přidáváme do salátů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.