Višňová očka
60 min.
Ingredience
- 170gramůMandle
- 115gramůCukr moučkový
- 3lžičkyMandle plátkové
- 1kusCukr vanilka
- 170gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 250gramůDžem višňový
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
45 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Na pečení oček si připravíme dva plechy, které vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na teplotu 170°C.
- 2Mandle jemně umeleme s 3 lžícemi odvážené mouky. V míse rozšleháme do pěny změklé máslo s cukrem, přidáme strouhanou kůru z jednoho citronu, vanilkový cukr, mleté mandle, zbylou mouku a vypracujeme těsto. Z něj utvoříme kouli, zabalíme do fólie a necháme v chladničce odpočinout asi 1 hodinu. Poté si těsto rozdělíme na čtyři díly. Z nich postupně na pomoučeném vále vyvalujeme těsto o síle cca 3 milimetry a vykrajujeme vlnitým vykrajovátkem kolečka. U poloviny z nich vykrojíme střed. Klademe na plech, potřeme rozšlehaným bílkem a sypeme pokrájenými lupínky oloupaných mandlí. Pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut, až mají kolečka zlatavou barvu.
- 3Višňový džem necháme v rendlíku přejít varem s citronovou šťávou. Po vychladnutí jím potíráme vychladlá kolečka, která poté spojíme vždy jedno plné a jedno vykrojené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.