Višňová očka

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
45 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pečení oček si připravíme dva plechy, které vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na teplotu 170°C.
  • 2
    Mandle jemně umeleme s 3 lžícemi odvážené mouky. V míse rozšleháme do pěny změklé máslo s cukrem, přidáme strouhanou kůru z jednoho citronu, vanilkový cukr, mleté mandle, zbylou mouku a vypracujeme těsto. Z něj utvoříme kouli, zabalíme do fólie a necháme v chladničce odpočinout asi 1 hodinu. Poté si těsto rozdělíme na čtyři díly. Z nich postupně na pomoučeném vále vyvalujeme těsto o síle cca 3 milimetry a vykrajujeme vlnitým vykrajovátkem kolečka. U poloviny z nich vykrojíme střed. Klademe na plech, potřeme rozšlehaným bílkem a sypeme pokrájenými lupínky oloupaných mandlí. Pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut, až mají kolečka zlatavou barvu.
  • 3
    Višňový džem necháme v rendlíku přejít varem s citronovou šťávou. Po vychladnutí jím potíráme vychladlá kolečka, která poté spojíme vždy jedno plné a jedno vykrojené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.