Višňová pita

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté višně vypeckujeme a v síti je necháme odkapat. Pak je dáme do mísy a prosypeme cukrem.
  • 2
    Uděláme si těsto na pitu: na vál si nasypeme hladkou mouku, přidáme špetku soli s 1 dl oleje a pomocí vidličky vypracujeme těsto. Vodu (asi 2 dl) přiléváme podle potřeby, těsto by mělo být tužší, ale vláčné. Z těsta vyválíme tenkou placku do výšky asi 3 mm, posypeme ji pomletými vlašskými ořechy a na ně navrstvíme višně, posypeme je vanilkovým cukrem a zavineme jako štrúdl. Opatrně pitu přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C přibližně 35 minut. Po 15 minutách pečení pitu přelijeme smetanou s rozšlehanými žloutky. Pitu dopečeme a vyndáme ji z trouby, když má zlatohnědou kůrku.
  • 3
    Vychladlou pitu nakrájíme na porce a posypeme práškovým cukrem, smíchaným s vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.