Višňová pita
80 min.
Ingredience
- náplň
- 100gramůVišně
- 300gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůOřechy vlašské
- na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- poleva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5kusSmetana 33% (šlehačka)
- těsto na pitu
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1špetkaSůl
- 2decilitryVoda pitná
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Omyté višně vypeckujeme a v síti je necháme odkapat. Pak je dáme do mísy a prosypeme cukrem.
- 2Uděláme si těsto na pitu: na vál si nasypeme hladkou mouku, přidáme špetku soli s 1 dl oleje a pomocí vidličky vypracujeme těsto. Vodu (asi 2 dl) přiléváme podle potřeby, těsto by mělo být tužší, ale vláčné. Z těsta vyválíme tenkou placku do výšky asi 3 mm, posypeme ji pomletými vlašskými ořechy a na ně navrstvíme višně, posypeme je vanilkovým cukrem a zavineme jako štrúdl. Opatrně pitu přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C přibližně 35 minut. Po 15 minutách pečení pitu přelijeme smetanou s rozšlehanými žloutky. Pitu dopečeme a vyndáme ji z trouby, když má zlatohnědou kůrku.
- 3Vychladlou pitu nakrájíme na porce a posypeme práškovým cukrem, smíchaným s vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.