Višňové clafoutis s vanilkou

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sklenku šťávy z višňového kompotu prošleháme s vejci, dření z vanilkového lusku a cukrem. Pomalu vmícháme mouku, potom přidáme mléko, sůl a vše promícháme na hladké těsto.
  • 2
    Okapané višně rozložíme na dno máslem vymazané zapékací formy. Přelijeme připraveným těstem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut dozlatova.
  • 3
    Moučník poprášíme cukrem a můžeme podávat horký nebo vlažný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.