Višňové clafoutis s vanilkou
60 min.
Ingredience
- 750gramůKompot višňový
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusVanilkový lusk
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 70gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Sklenku šťávy z višňového kompotu prošleháme s vejci, dření z vanilkového lusku a cukrem. Pomalu vmícháme mouku, potom přidáme mléko, sůl a vše promícháme na hladké těsto.
- 2Okapané višně rozložíme na dno máslem vymazané zapékací formy. Přelijeme připraveným těstem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut dozlatova.
- 3Moučník poprášíme cukrem a můžeme podávat horký nebo vlažný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.