Višňové věnečky s mandlemi

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
973 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené žloutky za pomoci vidličky rozmělníme a společně s cukrem utřeme do pěny. Pak přimícháme 75 g moučkového cukru, máslo, vanilkový cukr, mletý zázvor, špetku soli a mouku. Vypracujeme tuhé těsto, uděláme z něj hrudku, zabalíme do potravinov´fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.
  • 2
    Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme slabou placku, ze které pomocí vykrajovátka vykrajujeme z poloviny těsta věnečky a z druhé poloviny kolečka. Vykrojené věnečky a kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem a povrch věnečků zdobíme nasekanými mandlemi.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a věnečky pečeme asi 15 minut. Po upečení necháme věnečky a kolečka vychladnout, promazáváme je višňovou marmeládou a slepujeme k sobě, vždy jedno kolečka slepíme s jedním věnečkem. Pak můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.