Višňové věnečky s mandlemi
40 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 75gramůCukr moučkový
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůMandle
- 150gramůMarmeláda višňová
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
973 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Uvařené žloutky za pomoci vidličky rozmělníme a společně s cukrem utřeme do pěny. Pak přimícháme 75 g moučkového cukru, máslo, vanilkový cukr, mletý zázvor, špetku soli a mouku. Vypracujeme tuhé těsto, uděláme z něj hrudku, zabalíme do potravinov´fólie a uložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.
- 2Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme slabou placku, ze které pomocí vykrajovátka vykrajujeme z poloviny těsta věnečky a z druhé poloviny kolečka. Vykrojené věnečky a kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem a povrch věnečků zdobíme nasekanými mandlemi.
- 3Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a věnečky pečeme asi 15 minut. Po upečení necháme věnečky a kolečka vychladnout, promazáváme je višňovou marmeládou a slepujeme k sobě, vždy jedno kolečka slepíme s jedním věnečkem. Pak můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.