Višňový chlebíček
70 min.
Ingredience
- 500gramůKompot višňový
- 150gramůCukr krupice
- 1špetkaHřebíček
- 2lžíceStrouhanka
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůChléb celozrnný pšenično-žitný
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
820 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Vejce s cukrem šleháme do krémové pěny. Vmícháme na jemno rozdrobený chléb, nadrcený hřebíček a mletou skořici.
- 2Hranatou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Povrch uhladíme, na těsto rozprostřeme okapané višně, lehce je vmáčkneme do chlebíčku.
- 3Pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě, před dopečením můžeme povrch přikrýt alobalem.
- 4Upečený moučník necháme chvíli vychladnout, vyklopíme a necháme zcela vychladnout na kuchyňské mřížce.
- 5Podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.