Višňový dezert s tvarohem
75 min.
Ingredience
- Na vymazání formy
- 15gramůMáslo
- Těsto
- 200gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 15gramůMáslo
- Tvarohová náplň
- 250gramůTvaroh tučný
- 80gramůCukr moučka
- 2lžičkyVanilkový cukr
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vytřeme máslem. Sušenky dáme do igelitového sáčku, válečkem je rozdrtímea dáme je do mísy. V kastrólku rozpustíme máslo, které nalijeme na sušenky a dobře vše promícháme. Směs vyklopíme do dortové formy, pomocí lžíce nebo vařečky ji důkladně přitlačíme ke dnu. Vzniklý korpus dáme do lednice ztuhnout asi na 20 minut. Troubu si předehřejeme na 180°C. Omyté a odkapané višne vypeckujeme, odložíme je do misky.
- 2Připravíme si tvarohovou náplň: chemicky neošetřený citrón (bio) omyjeme, osušíme, kůru jemně nastrouháme a šťávu vymačkáme do skleničky. V míse vymícháme měkký tučný tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci, moukou, citrónovou kůrou a šťávou.
- 3Na ztuhlý korpus rovnoměrně naneseme tvarohovou směs, navrch poklademe višně slupkou dolů. Koláč pečeme pomalu při 180°C přibližně 45-50 minut do zlatova. Asi v polovině pečení položíme na koláč pečící papír. Upečený koláč hned z trouby nevytahujeme, ale necháme ho dojít při vypnuté teplotě s otevřenými dvířky asi 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.