Višňový koláč s bílou čokoládou
50 min.
Ingredience
- 400gramůLinecké (křehké) těsto
- 500gramůZakysaná smetana
- 100gramůCukr krupice
- 100gramůMandle
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůVišně
- 100gramůČokoláda bílá
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 160°C. Vychlazené křehké těsto rozložíme do vymazané dortové formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Potom formu vyndáme.
- 2V misce smícháme zakysanou smetanu, cukr, mandle, vejce, přidáme omyté a vypeckované višně a na kousky pokrájenou bílou čokoládu. Vše důkladně promícháme a nalijeme na těsto. Vložíme zpátky do trouby a pečeme dalších 30 minut.
- 3Po upečení koláč vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.