Višňový koláč s hořkou čokoládou

185 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
800 mg
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kuchyňském robotu smícháme mouku s 85 g másla a špetkou soli. Jakmile směs připomíná drobenku, přidáme moučkový cukr, jedno vejce a znovu promícháme. Směs se spojí a odtáhne od stěn nádoby. Těsto zabalíme do alobalu a dáme do ledničky na jednu hodinu vychladit.
  • 2
    Nastrouháme hořkou čokoládu. Omyjeme a vypeckujeme višně.
  • 3
    Máslo s cukrem utřeme do pěny a přidáme nastrouhanou hořkou čokoládu.
  • 4
    Předehřejeme troubu na 160 °Celsia.
  • 5
    Těsto vyndáme z ledničky a nastrouháme přes hrubé struhadlo do koláčové formy o průměru 23 cm, vyložené pečícím papírem. Těsto stejnoměrně vymačkáme, nalijeme na něj čokoládovou náplň a pečeme 50 minut.
  • 6
    Hotový koláč necháme 15 minut vychladnout, potom ho vyndáme z formy a poklademe višněmi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.