Višňový koláč s hořkou čokoládou
185 min.
Ingredience
- 140gramůMouka pšeničná hladká
- 185gramůMáslo čerstvé
- 3gramySůl
- 40gramůCukr moučkový
- 100gramůVejce slepičí
- 100gramůČokoláda hořká
- 100gramůCukr krupice
- 500gramůVišně
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
800 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1V kuchyňském robotu smícháme mouku s 85 g másla a špetkou soli. Jakmile směs připomíná drobenku, přidáme moučkový cukr, jedno vejce a znovu promícháme. Směs se spojí a odtáhne od stěn nádoby. Těsto zabalíme do alobalu a dáme do ledničky na jednu hodinu vychladit.
- 2Nastrouháme hořkou čokoládu. Omyjeme a vypeckujeme višně.
- 3Máslo s cukrem utřeme do pěny a přidáme nastrouhanou hořkou čokoládu.
- 4Předehřejeme troubu na 160 °Celsia.
- 5Těsto vyndáme z ledničky a nastrouháme přes hrubé struhadlo do koláčové formy o průměru 23 cm, vyložené pečícím papírem. Těsto stejnoměrně vymačkáme, nalijeme na něj čokoládovou náplň a pečeme 50 minut.
- 6Hotový koláč necháme 15 minut vychladnout, potom ho vyndáme z formy a poklademe višněmi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.