Višňový koláč s krémem
150 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 280gramůMáslo čerstvé
- 310gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůVejce slepičí
- 700gramůVišně
- 200gramůCukr třtinový
- 100gramůMandle
- 280gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
36 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Višně vypeckujeme. Z másla, moučkového cukru, mouky a 1 vejce zpracujeme těsto, vytvarujeme z něho kouli, zabalíme ji do alobalu a dáme na 30 minut do ledničky chladit. Potom těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše, vyložíme jím dno formy a dáme na 30 minut do ledničky chladit.
- 2Troubu předehřejeme na 180°C. Korpus propícháme vidličkou, vyložíme pečícím papírem a předpékáme 20 minut.
- 3Mezitím umeleme mandle, zašleháme do nich 1 vejce, třtinový cukr, máslo a smetanu. Do zašlehané směsi vmícháme višně i se šťávou, kterou pustily, vlijeme na předpečený korpus a pečeme 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.