Višňový koláč s vanilkovým krémem

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
985 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl, kypřící prášek do pečiva, máslo, vejce a vypracujeme těsto, které rozdělíme na poloviny. Dortovou formu vymažeme máslem, polovinu těsta vyválíme a rozprostřeme na dno formy. Ze zbytku těsta vytvarujeme váleček, rozložíme po okrajích formy.
  • 2
    Višně omyjeme, necháme okapat, zbavíme pecek a rovnoměrně rozdělíme na těsto.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. V misce rozšleháme vejce s hladkou moukou, pudinkovým práškem a čtyřmi lžícemi mléka. Zbytek mléka zahřejeme v kastrůlku se smetanou, máslem, cukrem a přivedeme k varu. Do vroucí směsi nalijeme směs s pudinkovým práškem a vaříme, dokud hmota nezhoustne.
  • 4
    Hotový pudinkový krém nalijeme na višně a formu vložíme do trouby. Koláč pečeme 60 minut, pak ho vyjmeme, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.