Višňový koláč s vanilkovým krémem
105 min.
Ingredience
- 2gramyMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- Náplň
- 700gramůVišně
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 250mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
985 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl, kypřící prášek do pečiva, máslo, vejce a vypracujeme těsto, které rozdělíme na poloviny. Dortovou formu vymažeme máslem, polovinu těsta vyválíme a rozprostřeme na dno formy. Ze zbytku těsta vytvarujeme váleček, rozložíme po okrajích formy.
- 2Višně omyjeme, necháme okapat, zbavíme pecek a rovnoměrně rozdělíme na těsto.
- 3Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. V misce rozšleháme vejce s hladkou moukou, pudinkovým práškem a čtyřmi lžícemi mléka. Zbytek mléka zahřejeme v kastrůlku se smetanou, máslem, cukrem a přivedeme k varu. Do vroucí směsi nalijeme směs s pudinkovým práškem a vaříme, dokud hmota nezhoustne.
- 4Hotový pudinkový krém nalijeme na višně a formu vložíme do trouby. Koláč pečeme 60 minut, pak ho vyjmeme, necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.