Višňový nákyp
70 min.
Ingredience
- 250gramůStrouhanka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaSkořice mletá
- 500gramůVišně
- 1hrnekMléko polotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
4 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Višně omyjeme, vypeckujeme a necháme okapat.
- 2Formu vymažeme máslem, nasypeme do ní asi 0,5 cm vysokou vrstvu strouhanky smíchané s trochou cukru, citronovou kůrou a skořicí. Povrch poklademe višněmi, pocukrujeme a opět pokryjeme strouhankou. Pokračujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu tvoří strouhanka.
- 3Vše zalijeme mlékem s rozkvedlanými žloutky, vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.