Višňový nákyp

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
4 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Višně omyjeme, vypeckujeme a necháme okapat.
  • 2
    Formu vymažeme máslem, nasypeme do ní asi 0,5 cm vysokou vrstvu strouhanky smíchané s trochou cukru, citronovou kůrou a skořicí. Povrch poklademe višněmi, pocukrujeme a opět pokryjeme strouhankou. Pokračujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu tvoří strouhanka.
  • 3
    Vše zalijeme mlékem s rozkvedlanými žloutky, vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.