Višňový závin s pivem
40 min.
Ingredience
- 125gramůTuk
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 500gramůVišně
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Změklý ztužený tuk smícháme s prosátou moukou, solí a rozšlehanými vejci. Na závěr vmícháme pivo. Vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme alespoň hodinu v chladničce odpočinout. Poté těsto vyválíme, poklademe vypeckovanými višněmi, poprášíme skořicí, posypeme cukrem, zabalíme a pečeme v předehřáté troubě. Upečený závin posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.