Vláčný bramborovo-česnekový bezlepkový chléb
60 min.
Ingredience
- Kvásek
- 2decilitryMléko plnotučné
- 1lžičkaCukr krupice
- 1baleníDroždí sušené
- Na potírání chleba
- 0,5decilitrVoda pitná
- Na vytření formy
- Těsto
- 100gramůSměs Promix forte
- 200gramůMouka bezlepková Mantler
- 100gramůMouka pohanková
- 2decilitryMléko plnotučné
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusVejce slepičí
- 8lžicBurisony
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyBrambory vařené
- 1lžičkaKmín celý
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme kvásek: do misky dáme 1 dl vlahého mléka, celý sáček sušených kvasnic a lžičku cukru. Kvásek necháme dobře vzejít.
- 2Do mísy nasypeme 100 g bezlepkové směsi Promix forte, 200 g bezlepkové směsi Mantler, 100 g pohankové mouky, 2 dl mléka, 3 lžíce oleje, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 8 lžic rýžových burizonů, 2 utřené stroužky česneku, 3 nastrouhané uvařené brambory, 1 lžičku kmínu a 2 lžičky soli. Vše promícháme, přilijeme kvásek a těsto důkladně prohněteme. Vláčné těsto vložíme do formy vytřené olejem, zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30 - 40 minut kynout na teplém místě.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 200°C až 220°C přibližně po dobu 40 minut.
- 4Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).
- 5Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Teprve poté ho nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.