Vlámské hovězí
190 min.
Ingredience
- 5kusůCibule
- 900gramůHovězí plec
- 20gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej olivový
- 2lžičkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 15gramůJíška instantní
- 600gramůBrambory vařené
- 40gramůCukr třtinový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
22 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na slabší plátky, větší cibule také na plátky a rozebereme na kroužky. Plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem. Cibuli na jiné pánvi osmahneme na másle. Do pekáčku vyskládáme ve vrstvách maso a cibuli, poslední vrstvou bude cibule. Zasypeme posekanými bylinkami. Do pánve, kde se smažilo maso, nalijeme pivo a vývar, přivedeme k varu, zahustíme tmavou jíškou, vmícháme cukr a touto šťávou maso s cibulí v pekáčku zalijeme. Dáme do trouby a pečeme dvě a půl hodiny.
- 2Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.