Vlámské hovězí

190 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
22 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na slabší plátky, větší cibule také na plátky a rozebereme na kroužky. Plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem. Cibuli na jiné pánvi osmahneme na másle. Do pekáčku vyskládáme ve vrstvách maso a cibuli, poslední vrstvou bude cibule. Zasypeme posekanými bylinkami. Do pánve, kde se smažilo maso, nalijeme pivo a vývar, přivedeme k varu, zahustíme tmavou jíškou, vmícháme cukr a touto šťávou maso s cibulí v pekáčku zalijeme. Dáme do trouby a pečeme dvě a půl hodiny.
  • 2
    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.