Vlámský jahodový koláč

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve smícháme mouku a ovesné vločky, doprostřed uděláme důlek, nasypeme cukr, žloutek, špetku soli a přidáme 3lžíce studené vody. Kolem rozložíme vločky vychlazeného másla, těsto prosekáme nožem a utvoříme tak drobenku. Poté rukama vypracujeme soudržné těsto a zabalené do fólie necháme cca 1hodinu chladit v lednici.
  • 2
    Na pomoučené vále vyválíme těsto na kulatý plát a vyložíme jím koláčovou formu. Utvoříme cca 2cm vysoké okraje. Propíchneme vidličkou a pečeme cca 20min.
  • 3
    Korpus necháme vychladnout.
  • 4
    Mátu omyjeme, necháme okapat a otrhané lístky nakrájíme na nudličky. Smícháme s mascarpone a vanilkovým cukrem. Vzniklý krém naneseme na korpus a poklademe jahodami nakrájenými na plátky nebo na poloviny.
  • 5
    V pánvi rozehřejem máslo s cukrem, necháme na něm zkaramelizovat ovesné vločky a dozdobíme jimi koláč.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.