Vlámský jahodový koláč
45 min.
Ingredience
- Obložení
- 500gramůMascarpone
- 80gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusMáta
- 500gramůJahody zahradní
- 50gramůOvesné vločky
- 2kusyCukr vanilka
- Těsto
- 80gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůOvesné vločky
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Nejprve smícháme mouku a ovesné vločky, doprostřed uděláme důlek, nasypeme cukr, žloutek, špetku soli a přidáme 3lžíce studené vody. Kolem rozložíme vločky vychlazeného másla, těsto prosekáme nožem a utvoříme tak drobenku. Poté rukama vypracujeme soudržné těsto a zabalené do fólie necháme cca 1hodinu chladit v lednici.
- 2Na pomoučené vále vyválíme těsto na kulatý plát a vyložíme jím koláčovou formu. Utvoříme cca 2cm vysoké okraje. Propíchneme vidličkou a pečeme cca 20min.
- 3Korpus necháme vychladnout.
- 4Mátu omyjeme, necháme okapat a otrhané lístky nakrájíme na nudličky. Smícháme s mascarpone a vanilkovým cukrem. Vzniklý krém naneseme na korpus a poklademe jahodami nakrájenými na plátky nebo na poloviny.
- 5V pánvi rozehřejem máslo s cukrem, necháme na něm zkaramelizovat ovesné vločky a dozdobíme jimi koláč.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.