Vlašský chlebíček s bílou polevou

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
35 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme do pěny heru, pak přimícháme cukr, špetku soli a vejce. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté přimícháme mleté vlašské ořechy, mouku, kypřící prášek do pečiva a mandlový likér
  • 2
    Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Těsto nalijeme do chlebíčkové formy a pečeme asi 70 minut.
  • 3
    Po upečení necháme chlebíček vychladnout.
  • 4
    Ve vodní lázni rozpustíme bílou polevu, vychladlý chlebíček jí přelijeme a povrch posypeme kandovanou pomerančovou kůrou. Necháme ztuhnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.