Vlašský chlebíček s bílou polevou
95 min.
Ingredience
- 200gramůHera
- 1špetkaSůl
- 250gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůOřechy vlašské
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 200gramůPoleva čokoládová bílá
- 2lžícePomerančová kůra
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
35 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme do pěny heru, pak přimícháme cukr, špetku soli a vejce. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté přimícháme mleté vlašské ořechy, mouku, kypřící prášek do pečiva a mandlový likér
- 2Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Těsto nalijeme do chlebíčkové formy a pečeme asi 70 minut.
- 3Po upečení necháme chlebíček vychladnout.
- 4Ve vodní lázni rozpustíme bílou polevu, vychladlý chlebíček jí přelijeme a povrch posypeme kandovanou pomerančovou kůrou. Necháme ztuhnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.