Vlašský koláč s ananasovou zavařeninou

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme do pěny máslo, pak přimícháme špetku soli, cukr, vejce a bílek. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimícháme strouhanou citronovou kůru, mleté vlašské ořechy, mouku a kypřící prášek do pečiva.
  • 2
    Dortovou formu vytřeme Herou, vysypeme strouhankou a do formy vložíme 2/3 těsta. Těsto uhladíme a bohatě potřeme ananasovým džemem. Ze zbytku těsta vyválíme válečky a na koláči tvoříme mřížky.
  • 3
    V misce rozmícháme kondenzované mléko se žloutkem a touto směsí potřeme povrch koláče. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 75 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout, vyklopíme ho z formy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.