Vlašský koláč s ananasovou zavařeninou
105 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 200gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžíceCitronová kůra
- 250gramůOřechy vlašské
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceHera
- 2lžíceStrouhanka
- 200gramůDžem ananasový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMléko zahuštěné slazené
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme do pěny máslo, pak přimícháme špetku soli, cukr, vejce a bílek. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimícháme strouhanou citronovou kůru, mleté vlašské ořechy, mouku a kypřící prášek do pečiva.
- 2Dortovou formu vytřeme Herou, vysypeme strouhankou a do formy vložíme 2/3 těsta. Těsto uhladíme a bohatě potřeme ananasovým džemem. Ze zbytku těsta vyválíme válečky a na koláči tvoříme mřížky.
- 3V misce rozmícháme kondenzované mléko se žloutkem a touto směsí potřeme povrch koláče. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 75 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout, vyklopíme ho z formy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.