Vločkové lívance s paprikou, hruškami a bílou ředkví
95 min.
Ingredience
- 15gramůDroždí
- 30gramůCukr krupice
- 400mililitrůMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůOvesné vločky
- 1špetkaSůl
- 100gramůŘedkev bílá
- 2kusyHrušky
- 2kusyPaprika červená
- 10kusůBazalka
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 100gramůTvaroh měkký
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1lžíceOlej z vlašských ořechů
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
38 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
7 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme, smícháme se lžičkou cukru. Mléko mírně zahřejeme, dvě lžíce přidáme ke droždí, přisypeme třetinu mouky a připravíme řídký kvásek, na teplém místě necháme kynout cca 30 minut.
- 2Ve zbylým mléce rozšleháme žloutky, ochutíme je špetkou soli. Vykynutý kvásek smícháme se zbytkem mouky a žloutky, důkladně promísíme. Zakryté utěrkou necháme těsto znovu kynout, po 30 minutách přisypeme ovesné vločky a několikrát prošleháme. Směs rozetřeme po naběračkách na olejem vymazanou pánev, při střední teplotě pečeme po obou stranách.
- 3Bazalku omyjeme, lístky otrháme, odstraníme tvrdší středy a naskládáme je na sebe, pokrájíme na velmi tenké proužky. Ředkev očistíme, oškrábeme, nakrájíme na plátky, ty ještě znovu překrojíme, aby vznikly klínky. Z oloupaných hrušek odstraníme jádřince, nakrájíme je také na klínky. Papriku opláchneme, rozpůlíme, vydlabeme střed i semínka, pokrájíme na hrubší nudličky, vše promícháme, ochutíme solí.
- 4Na přeliv použijeme koriandr, jeho lístky spaříme vroucí vodou a nasekáme na jemno. Přidáme smetanu, med, citronovou šťávu, ořechový olej, měkký tvaroh, osolíme a opepříme dle chuti. Pomocí ponorného mixéru dohladka rozmixujeme.
- 5Na střed každého talíře položíme lívanec, na jednu jeho stranu navrstvíme hruškovo-zeleninovou směs a doplníme lžící koriandrové omáčky. Lívanec přehneme, dozdobíme lístkem bazalky a zbylou omáčkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.