Vodňanská roštěná
80 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 5špetekPepř černý mletý
- 12gramůSardelová pasta
- 60gramůOkurky nakládané
- 50gramůSádlo škvařené
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Naklepeme plátky roštěnky, nařízneme okrajové blány, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na sádle.
- 2Pak je vyjmeme, osmahneme na sádle najemno nakrájenou cibuli a vložíme k ní opečené roštěnky.
- 3Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- 4Poté roštěnky opět vyndáme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, poprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a povaříme.
- 5Provařenou šťávu přecedíme, přidáme nadrobno nakrájené žampiony, které jsme předem podusili na sádle, sardelovou pastu, podušenou cibuli nakrájenou na kolečka a nakrájené okurky na nudličky.
- 6Opět znovu povaříme.
- 7K příloze podáváme houskové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.