Vodní berek

80 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
591 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, vejce, soli a 50 ml vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 1 větší a 8 menších dílů. Zabalíme je do vlhké utěrky a necháme 30 minut odpočinout v chladu.
  • 2
    Mleté maso osmažíme na cibulce, osolíme a opepříme.
  • 3
    Největší z dílů těsta rozválíme na dvojnásobnou velikost pečicí formy a vyložíme jím formu. Formu je nutné předtím vymazat tukem.
  • 4
    Zbývající díly těsta rozválíme na velikost formy a na několik minut ponoříme do vařící vody. Po vyjmutí ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Takto připravené pláty namažeme tukem z obou stran a skládáme do pekáče. Na jednotlivé pláty mažeme masovou náplň.
  • 5
    Přečnívající okraje spodního plátu potřeme tukem a zahneme. Poté dáme péct na 175 °C dozlatova.
  • 6
    Berek servírujeme ještě horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.