Vodní berek
80 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 250gramůMaso mleté - mix
- 100gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
591 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, vejce, soli a 50 ml vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 1 větší a 8 menších dílů. Zabalíme je do vlhké utěrky a necháme 30 minut odpočinout v chladu.
- 2Mleté maso osmažíme na cibulce, osolíme a opepříme.
- 3Největší z dílů těsta rozválíme na dvojnásobnou velikost pečicí formy a vyložíme jím formu. Formu je nutné předtím vymazat tukem.
- 4Zbývající díly těsta rozválíme na velikost formy a na několik minut ponoříme do vařící vody. Po vyjmutí ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Takto připravené pláty namažeme tukem z obou stran a skládáme do pekáče. Na jednotlivé pláty mažeme masovou náplň.
- 5Přečnívající okraje spodního plátu potřeme tukem a zahneme. Poté dáme péct na 175 °C dozlatova.
- 6Berek servírujeme ještě horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.