Vohrnoušky

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
3 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
  • 2
    Mouku prosejeme do mísy, uděláme ve středu důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme několika lžícemi vlahého mléka a necháme vzejít. Poté přidáme rozpuštěné máslo a zbylé suroviny na těsto a dobře vypracujeme. Těsto lehce poprášíme moukou, přikryjeme a necháme na teple kynout. V průběhu kynutí 2× promísíme.
  • 3
    V mezičase připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh smícháme s cukry, žloutkem, strouhanou citronovou kůrou, rumem a rozinkami.
  • 4
    Vykynuté těsto vyklopíme na vál. Oddělujeme stejně velké kousky, okraje vytáhneme do stran. Doprostřed dáme tvarohovou náplň, na ni omyté a okapané borůvky. Ze stran těsto zmáčkneme, aby vznikla lodička, na jejímž vršku budou vidět borůvky.
  • 5
    Lodičky klademe na plech, ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Upečené poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.