Vokův kapr s česnekem
55 min.
Ingredience
- Utřený česnek
- 1kusKapr obecný
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 130gramůSlanina vepřová
- 60gramůMáslo
- 2decilitryVíno bílé
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
34 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
495 mg
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 190°C. Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme. Kapra naporcujeme na velké podkovy (bez hlavy a ocasu). Očištěné stroužky česneku utřeme se solí. Do kůže kapra uděláme ostrým nožem zářezy, do nich vetřeme utřený česnek se solí. Poté porce ještě dosolíme, posypeme ostrým pepřem a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali se sladkou paprikou.
- 2Polovinu nakrájených plátků slaniny vložíme do pekáče a rozehřejeme ji na plotně. Pak na ni poklademe porce obaleného kapra, pokryjeme plátky másla a pekáč dáme do rozehřáté trouby do středu. Kapra pečeme přibližně 15-20 minut z jedné strany, pak porce opatrně obrátíme a pečeme dozlatova z druhé strany 10-15 minut. Během pečení poléváme 2-4x kapra bílým vínem a výpekem. Kůrčička by měla být zlatá a křupavá.
- 3Servírujeme hned horké. Kapra na talířích ozdobíme plátky z omytého citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.