Vol-au-vents se žampiony

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
40 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
14 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné žampiony vložíme do mísy, zalijeme olejem, posypeme nasekaným tymiánem, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme.
  • 2
    V jiné míse smícháme tapenadu se zakysanou smetanou.
  • 3
    Na pracovní desce rozválíme těsto na plát a kulatou formičkou vykrojíme 20 kruhů. V každém kruhu vytvoříme menší formičkou mělký zářez. Kruhy urovnáme na plech a do vyznačených středů naneseme kopečky tapenadové směsi. Navrch vždy položíme žampion a okraje kruhů potřeme vejcem.
  • 4
    Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
čt 30. 1. 2014
Já sama houby moc nemusím, ale chlapi doma to snědli ještě teplé! prý jim to moc chutnala a mám to dělat častěji.