Vol-au-vents se žampiony
35 min.
Ingredience
- 20kusůŽampiony čerstvé
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceTapenáda se zelenými olivami
- 1lžíceZakysaná smetana
- 375gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
40 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
14 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony vložíme do mísy, zalijeme olejem, posypeme nasekaným tymiánem, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme.
- 2V jiné míse smícháme tapenadu se zakysanou smetanou.
- 3Na pracovní desce rozválíme těsto na plát a kulatou formičkou vykrojíme 20 kruhů. V každém kruhu vytvoříme menší formičkou mělký zářez. Kruhy urovnáme na plech a do vyznačených středů naneseme kopečky tapenadové směsi. Navrch vždy položíme žampion a okraje kruhů potřeme vejcem.
- 4Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
čt 30. 1. 2014
Já sama houby moc nemusím, ale chlapi doma to snědli ještě teplé! prý jim to moc chutnala a mám to dělat častěji.