Volarská velikonoční vejce
48 min.
Ingredience
- 100gramůKopřiva
- 3decilitryMléko plnotučné
- 200gramůVepřové koleno uzené
- 8kusůRohlíky bílé
- 1kusCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 2,5decilitryZakysaná smetana
- 5kusůVejce slepičí
- 3,5lžičkySůl
- 4litryVoda pitná
- 400gramůZelí kysané
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
979 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme mladé kopřivové listy a spaříme je vroucím mlékem, kopřivy poté nadrobno posekáme a dáme do mísy. Maso z uzeného kolena pomeleme na masovém strojku a odložíme do mísy. Poté pomeleme 8 rohlíků, které přidáme do mísy ke kopřivám.
- 2Oloupeme cibuli a drobně ji pokrájíme. V pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli s masem osmažíme dorůžova. Vychladlou směs přidáme ke kopřivám. Do mísy ještě přidáme 500 g hrubé mouky, 2.5 dl zakysané smetany, 5 vajíček a sůl. Promícháme a uhněteme tuhé těsto.
- 3V hrnci přivedeme k varu asi 3-4 litry vody s 2 lžičkami soli. Velkou lžicí vykrajujeme těsto tak, že tvar připomíná vejce. Pomalu je vaříme 10-12 minut.
- 4Uvařená "vejce" rozkrájíme a podáváme s kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.