Volarská velikonoční vejce

48 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
979 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme mladé kopřivové listy a spaříme je vroucím mlékem, kopřivy poté nadrobno posekáme a dáme do mísy. Maso z uzeného kolena pomeleme na masovém strojku a odložíme do mísy. Poté pomeleme 8 rohlíků, které přidáme do mísy ke kopřivám.
  • 2
    Oloupeme cibuli a drobně ji pokrájíme. V pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli s masem osmažíme dorůžova. Vychladlou směs přidáme ke kopřivám. Do mísy ještě přidáme 500 g hrubé mouky, 2.5 dl zakysané smetany, 5 vajíček a sůl. Promícháme a uhněteme tuhé těsto.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu asi 3-4 litry vody s 2 lžičkami soli. Velkou lžicí vykrajujeme těsto tak, že tvar připomíná vejce. Pomalu je vaříme 10-12 minut.
  • 4
    Uvařená "vejce" rozkrájíme a podáváme s kysaným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.