Volovany, malé sladké ruské pirožky

50 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
87 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kynuté lístkové těsto na pirožky vyrobíme z 300 g polohrubé mouky, 180 ml mléka, 70 g másla, 1 žloutku, 20 g droždí, lžičky cukru a 0,5 lžičky soli.
  • 2
    Těsto dobře vypracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme placku silnou 3-4 mm, z ní vykrájíme tvořítkem kolečka, u jedné třetiny koleček pak vykrojíme prostředek.
  • 3
    Tvarohovou náplň připravíme z 250 g tvarohu, který smícháme se 3 lžícemi zakysané smetany, 1 žloutkem, lžičkou strouhané citronové kůry, 2 lžícemi hrozinek, 4 lžícemi cukru a 20 g vanilkového cukru.
  • 4
    Na plech položíme pečící papír a na něj klademe na sebe vždy 2 plná a 1 vykrojené těstové kolečko, do vykrojeného prostředku klademe nádivku. Vykrojené středy z těstových koleček trochu rozválíme, naplníme zbylou náplní, přeložíme na půlměsíčky a okraje stiskneme. Naplněné půlměsíčky přidáme k volovanům na plech, který pak vložíme do předehřáté trouby asi na 15 minut.
  • 5
    Hotové volovany pocukrujeme práškovým cukrem, podáváme je teplé i studené jako přílohu k čaji nebo vínu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.