Volská oka s chřestem a slaninou
25 min.
Ingredience
- 90mililitrůOlej olivový
- 400gramůChřest bílý
- 250gramůSlanina vepřová
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
56 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest očistíme. Slaninu pokrájíme na menší kousky.
- 2Vodu uvedeme k varu, přidáme chřest a povaříme 3 minuty, poté slijeme a chřest rozdělíme na talíře. Třetinu oleje rozpálíme a osmažíme na něm dozlatova slaninu, poté vyjmeme a dáme stranou. Rozpálíme zbytek oleje, rozklepneme do něj vejce a osmažíme volská oka, která osolíme a opepříme. Vajíčka rozdělíme na talíře s chřestem a posypeme smaženou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.