Volská oka s mletým masem
35 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 1decilitrOlej rostlinný
- 400gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
55 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso osmahneme na oleji, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a dále smažíme. Po chvíli zakápneme trochou vody, maso dusíme do měkka. Směs osolíme, okořeníme mletou paprikou, promícháme a rozdělíme do 4 zapékacích mističek.
- 2Na masovou směs rozklepneme vždy jedno vejce, mírně osolíme, pokapeme horkým olejem, opepříme, přiklopíme a necháme ztuhnout bílky.
- 3Podáváme jako teplý předkrm s chlebem nebo pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.