Volská oka s pórkem a uzeným masem
30 min.
Ingredience
- 240gramůUzené maso vařené
- 600gramůPórek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1decilitrOlej rostlinný
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
66 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pórek omyjeme, bílou část nadrobno nakrájíme a krátce podusíme v troše osolené vody.
- 2Uzené maso nakrájíme na plátky, krátce osmahneme na oleji a rozdělíme do malých zapékacích misek.
- 3Na zbylém oleji na pánvi osmahneme připravený pórek a přidáme k masu do mističek. Navrch rozklepneme vždy jedno vejce, zakápneme horkým olejem, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou. Pod pokličkou necháme bílky ztuhnout.
- 4Podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.