Voňavá polévka z tofu s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyKrevetová pasta
- 4kusyŠalotka
- 2kusyKoriandr celý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 750mililitrůVývar slepičí
- 1lžíceCukr palmový
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1kusZázvor celý
- 2kusyRajčata
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 300gramůSýr sójový - Tofu
- 2lžičkyZázvor mletý
- 3lžíceTamarindové pyré
- 0,5lžičkaPepř bílý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
7 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme moždíř nebo spíše mixér, ve kterém vypracujeme pastu z 1,5 kávové lžičky pasty krevetové nebo ze sušených garnátů, nahrubo nasekané šalotky, pepře, kořenů koriandru, nasekaného česneku a sušeného zázvoru. Vše by mělo tvořit jednolitou směs.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, za stálého míchání postupně rozehřejeme připravenou pastu. Zalijeme vše vodou nebo vývarem, tamarindovým pyré a rybí omáčkou. Přisypeme cukr a 3 cm dlouhý na nudličky nakrájený zázvor. Vaříme dále asi 5 minut, až bude zázvor měkký.
- 3Nakonec přidáme do pánve šalotky (rozmačkané sekáčkem naplocho), na kostičky velké 2 cm nakrájené Tofu, rajská jablíčka rozkrájená na osminy a limetkovou šťávu. Vaříme ještě asi 2-3 minuty.
- 4Na ozdobu posypeme lístky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.