Voňavá polévka z tofu s rajčaty

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
7 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme moždíř nebo spíše mixér, ve kterém vypracujeme pastu z 1,5 kávové lžičky pasty krevetové nebo ze sušených garnátů, nahrubo nasekané šalotky, pepře, kořenů koriandru, nasekaného česneku a sušeného zázvoru. Vše by mělo tvořit jednolitou směs.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej, za stálého míchání postupně rozehřejeme připravenou pastu. Zalijeme vše vodou nebo vývarem, tamarindovým pyré a rybí omáčkou. Přisypeme cukr a 3 cm dlouhý na nudličky nakrájený zázvor. Vaříme dále asi 5 minut, až bude zázvor měkký.
  • 3
    Nakonec přidáme do pánve šalotky (rozmačkané sekáčkem naplocho), na kostičky velké 2 cm nakrájené Tofu, rajská jablíčka rozkrájená na osminy a limetkovou šťávu. Vaříme ještě asi 2-3 minuty.
  • 4
    Na ozdobu posypeme lístky koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.