Voňavé cukroví se zázvorem a mandlemi

48 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
47 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku přivedeme k varu 3-4 dl vody, do ní nasypeme 200 g mandlí, necháme je přejít varem, scedíme a oloupeme. Mandle nakrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    Do mísy pokrájíme na kousky změklé máslo, které utřeme do pěny. Za stálého míchání přilijeme javorový sirup (1 dl), 1 lžíci mletého zázvoru, 1 lžíci mleté skořice, 2 lžičky mletého hřebíčku. Poté přidáme prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva a mandle. Těsto promícháme, dáme na pomoučený vál a důkladně rukama vypracujeme, až je hladké a vláčné. Utvoříme z něj váleček a dáme do chladničky na 1 hodinu odpočinout.
  • 3
    Poté těsto rozválíme na plát silný asi 3-4 mm. Formičkami vykrojíme různá kolečka, srdíčka, květy, hvězdičky apod. Vykrojené cukroví poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Dáme je péct do předehřáté trouby na 170-190 °C. Upečeme je do zlatohněda, pečeme přibližně 10-12 minut.
  • 4
    Vychladlé cukroví dáme na mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.