Voňavý dezert - máslové koláčky s broskvemi
85 min.
Ingredience
- Náplň
- 4kusyBroskve
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceCukr krystal
- 3lžíceSirup malinový
- 1hrnekMaliny
- Na posypání koláčků
- 55gramůCukr krupice
- 1kusCitrony
- Na posypání válu
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 1špetkaSůl
- 40gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 70gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceMléko plnotučné
- 2gramyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
10 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1V jedné míse vyšleháme změklé máslo, postupně do něj zašleháme čerstvé žloutky, až vznikne lehký krém. Do druhé mísy prosejeme mouku se špetkou soli a Maizenou. Do krému postupně zamícháme připravenou mouku a mléko. Těsto pomocí rukou vypracujeme tak, aby bylo hladké a vláčné. Vytvarujeme ho do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 1 hodinu odpočinout.
- 2Do litru vody přidáme cukr a přivedeme ji k varu. Jakmile se voda vaří, přimícháme do ní 3 lžíce malinového sirupu a vložíme větší omyté broskve, které vaříme přibližně 5 minut do změknutí. Broskve pak vyjmeme a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, rozpůlíme a každou polovinu překrojíme.
- 3Čerstvé maliny propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Ve skleničce rozšleháme bílek. Chemicky neošetřený citrón omyjeme, osušíme a nastrouháme na jemném struhadle, pak kůru v misce smícháme s jemným krupicovým cukrem. Troubu si předehřejeme na 180°C.
- 4Těsto na pomoučeném vále rozválíme na placku o tloušce 5-6 mm. Vykrojíme z něj kolečka o průměru asi 7-8 cm, které poklademe na plech, vyložený pečícím papírem. Na každé kolečko do středu položíme čtvrtku broskve, okraje těsta zahneme směrem ke středu. Navrch poklademe maliny, okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a nakonec koláčky posypeme připraveným cukrem. Voňavé koláčky pečeme dozlatova přibližně 30 minut.
- 5Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.