Voňavý dýňový koláč

100 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
9 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou dýni nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na máslem vymazaný plech. Plátky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
  • 2
    V hmoždíři roztlučeme všechno koření.
  • 3
    V míse šleháme metličkou celá vejce, krupicový cukr a olivový olej. Když se cukr rozpustí, přidáme předem namočené rozinky a promícháme.
  • 4
    Upečené plátky dýně dáme do misky a rozmixujeme. Potom našlehanou dýni vmícháme do krému v míse. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Mícháme, a když se všechny suroviny spojí, přisypeme roztlučené koření.
  • 5
    Dortovou formu lehce vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 1 hodinu.
  • 6
    Upečený koláč poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.