Voňavý dýňový koláč
100 min.
Ingredience
- 600gramůDýně
- 250gramůCukr krupice
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 100gramůHrozinky
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 5kusůHřebíček
- 5kusůKardamom
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr moučkový
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 340gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na formu
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
9 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou dýni nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na máslem vymazaný plech. Plátky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- 2V hmoždíři roztlučeme všechno koření.
- 3V míse šleháme metličkou celá vejce, krupicový cukr a olivový olej. Když se cukr rozpustí, přidáme předem namočené rozinky a promícháme.
- 4Upečené plátky dýně dáme do misky a rozmixujeme. Potom našlehanou dýni vmícháme do krému v míse. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Mícháme, a když se všechny suroviny spojí, přisypeme roztlučené koření.
- 5Dortovou formu lehce vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 1 hodinu.
- 6Upečený koláč poprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.