Voňavý selský bezlepkový chléb

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme kvásek: do misky dáme 22 g sušených kvasnic, přilijeme 1 dl vlažné vody, přimícháme 1 lžičku cukru a necháme kvásek vzejít.
  • 2
    Do mísy nasypeme 500 g bezlepkové směsi Mantler, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku mletého koriandru, 1 lžičku mletého fenyklu, 1 lžičku soli, 2 lžíce oleje a 50 ml jablečného octa. Přilijeme kvásek, dolijeme 3 dl vlahé vody, přidáme najemno nastrouhané brambory (uvařené ve slupce) a vše promícháme. Poté těsto důkladně uhněteme a vložíme do olejem vymazané formy. Chléb necháme kynout minimálně 40 minut. Poté ho dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 40 minut. Během pečení chleba 2x až 3x potřeme vodou.
  • 3
    Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme ho do čisté utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.