Voňavý selský bezlepkový chléb
60 min.
Ingredience
- Kvásek
- 22gramůDroždí sušené
- 0,5decilitrVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- Na vytření formy a potírání chleba
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,5decilitrVoda pitná
- Těsto
- 500gramůMouka bezlepková Mantler
- 2lžičkyKmín drcený
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaFenyklová semínka
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 50mililitrůOcet jablečný
- 100gramůBrambory vařené ve slupce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme kvásek: do misky dáme 22 g sušených kvasnic, přilijeme 1 dl vlažné vody, přimícháme 1 lžičku cukru a necháme kvásek vzejít.
- 2Do mísy nasypeme 500 g bezlepkové směsi Mantler, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku mletého koriandru, 1 lžičku mletého fenyklu, 1 lžičku soli, 2 lžíce oleje a 50 ml jablečného octa. Přilijeme kvásek, dolijeme 3 dl vlahé vody, přidáme najemno nastrouhané brambory (uvařené ve slupce) a vše promícháme. Poté těsto důkladně uhněteme a vložíme do olejem vymazané formy. Chléb necháme kynout minimálně 40 minut. Poté ho dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 40 minut. Během pečení chleba 2x až 3x potřeme vodou.
- 3Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme ho do čisté utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.