Vrkoč s mandlemi

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1237 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
91 g
Sacharidy
216 g
Vláknina
5 g
Cukr
131 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do skleničky rozdrobíme kvasnice, přimícháme 1 lžičku cukru a 0.5 dl vlahého mléka. Kvásek necháme vykynout. Omyjeme hrozinky, loupané mandle a vlašské ořechy pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    Do mísy nasypeme 500 g polohrubé mouky, špetku soli, 100 g cukru 1.5 l vlažného mléka, 3 žloutky, vanilkový cukr, kvásek a směs dobře promícháme. Těsto dobře propracujeme, mělo by být vláčné a hladké. Necháme vykynout.
  • 3
    Vykynuté těsto dáme na vál, zapracujeme do něj ořechy s hrozinkami a rozdělíme je na tři díly. Každý vyválíme na váleček o průměru 5-6 cm a konce spojíme a upleteme vrkoč (cop). Dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mandlemi a v teple ještě necháme minimálně 25 minut kynout.
  • 4
    Poté vrkoč dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 190°C - 200°C přibližně 35-40 minut. Upečený vrkoč podáváme posypaný moučkovým cukrem až po vychladnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.