Výborný hráškový krém s česnekovým chlebem

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátek staršího chleba nakrájíme na kostičky. 3 stroužky česneku velmi drobně pokrájíme. V teflonové pánvi rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, na něm osmažíme téměř dozlatova kostičky chleba. Ke konci smažení ke chlebu přimícháme pokrájený česnek a společně, za stálého promíchání, smažíme dozlatova. Omytou petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno. Očištěnou menší cibuli nakrájíme na plátky.
  • 2
    V kastrólku rozehřejeme 1 lžičku másla, na něm zpěníme za stálého míchání cibuli, kterou pak zalijeme 400ml horké vody. Jakmile se začne voda vařit, vložíme do ní promytý zmražený hrášek a uvaříme ho doměkka. Vaříme ho 10-12 minut. Ochutíme ho solí, bílým pepřem a 1-2 špetkami Vegety. Poté hrášek v mixéru rozmixujeme na krém. Rozmixovaný krém dáme zpět do kastrólku, zamícháme do něj smetanu a přivedeme téměř k varu a podle chuti dosolíme. Pak polévku odstavíme z plotny.
  • 3
    Na talíře nalijeme horký hráškový krém, ozdobíme ho petrželkou, přidáme do každého talíře 1 lžíci uvařeného hrášku, 2-3 lžíce opečených chlebových kostiček s česnekem, dozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 9. 1. 2017
Výborný hráškový krém s česnekovým chlebem
Výborná polévka, obzvláště s česnekovými krutonky byla vynikající. Po rozmixování jsem ještě propasírovala přes sítko. Smetana polévku krásně zjemnila . Určitě palec nahoru.