Východočeská polévka z kysaného zelí
30 min.
Ingredience
- 250gramůZelí kysané
- 250gramůBrambory
- 2decilitryZakysaná smetana
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaKmín mletý
- 1litrVoda pitná
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smetanu smícháme s mlékem a hladkou moukou.
- 2Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do hrnce s vodou, přisypeme kmín, osolíme a necháme vařit.
- 3Kysané zelí slijeme, lák si necháme stranou. Zelí překrájíme na menší části, přidáme ho k již skoro měkkým bramborám, promícháme a polévku ještě krátce provaříme. Pak přilijeme zahuštěnou připravenou smetanu, dochutíme lákem ze zelí, osolíme, už jen velmi krátce necháme přejít varem, zjemníme máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.