Východočeské smaženky
45 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 5kusůJablka
- 6lžicCukr moučkový
- 1lžíceSkořice mletá
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
159 g
Vláknina
14 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme.
- 2Brambory důkladně omyjeme a uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme, nebo je prolisujeme. Z brambor, mouky, vajíčka a soli vymícháme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme čtverce o rozměru přibližně 10 x 10 centimetrů. Na každý čtverec těsta dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí a rohy přehneme tak, abychom vytvořili šáteček.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a šátečky na něm smažíme dozlatova. Ještě teplé je posypeme skořicovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.