Východočeské smaženky

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
159 g
Vláknina
14 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme.
  • 2
    Brambory důkladně omyjeme a uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme, nebo je prolisujeme. Z brambor, mouky, vajíčka a soli vymícháme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme čtverce o rozměru přibližně 10 x 10 centimetrů. Na každý čtverec těsta dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí a rohy přehneme tak, abychom vytvořili šáteček.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a šátečky na něm smažíme dozlatova. Ještě teplé je posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.