Vydatné závitky z hovězího masa
70 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 200gramůAnglická slanina
- 2kusyOkurky nakládané
- 4kusyPárky Frankfurtské
- 1kusCibule
- 6stroužkůČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 4lžičkyHořčice
- 2lžíceMouka bezlepková
- 2lžíceOlej stolní
- 50mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
50 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé je oloupeme a rozpůlíme. Stroužky česneku nasekáme narobno. Cibuli najemno nakrájíme. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na větší plátky. Okurky rozkrojíme na poloviny a párky nakrájíme na menší kousky tak, aby nebyly delší než plátky masa.
- 2Plátky masa mírně ochutíme solí a pepřem. Každý takto připravný plátek potřeme hořčicí a urovnáme na něj plátek slaniny, polovinu vejce, kousek sterilované okurky a kousek párku. Potom každý plátek zabalíme a zajistíme párátkem, kouslem špejle, nebo grilovací jehlou. Takto připravené závitky obalíme v bezlepové mouce.
- 3Na rozpáleném oleji za stálého míchání necháme zesklovatět cibulku. Na orestovanou cibuli přidáme připravené závitky, které orestujeme ze všech stran. Po orestování závitky zalijme vodou, zaprášíme mletou paprikou a přisypeme nasekané stroužky česneku. Závitky za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka.
- 4Podáváme horké s vařenou rýží a zeleninovou oblohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.